dijous, 17 d’octubre del 2024

Salmó en papillota

Ingredients
Salmó (millor un llom tallat a trossos regulars)
Tomàquets dessecats
All
Tàperes
Anxoves
Cibulet
Suc de mitja llimona
Carnsalada
Espàrregs
Al, pebre, oli, pebre vermell

Preparació
Salpebrem els talls de salmó i els reservem.

Preparem la salsa. En un pot que puguem fer servir per triturar, posem uns quants tomàquets dessecats, un gra d'all trinxat, tàperes, uns filets d'anxova en oli i cibulet. Ho triturem i quan estigui ben finet, hi afegim, oli, sal, pebre vermell picant. Ha de tenir la consistència del tomàquet fregit.

L'acompanyament consisteix en uns quants espàrregs verds (la part superior) embolicats en un tall de carnsalada (o de pernil).

Ara, ja podem preparar la papillota. Tallarem paper de plata i paper de forn per poder embolicar, sense que estiguin massa apretats, els talls de salmó i muntem els paquets: un tros de fulla de col (prou gran perquè hi càpiga el salmò i la guarnició), el tall de salmó (amb la pell sobre la fulla de col), a banda i banda, la guarnició i ho mullem tot amb la salsa. Sense passar-nos, però sense timidesa.

Emboliquem bé, i cap al forn, que ja tindrem calent a 200º, vint minuts.

S'acompanya bé amb arròs blanc.

Notes
Les quantitats... No ho sé calcular, jo vaig posar un pot de tomàquets (calculo que 200 g), una cullerada de tàperes i quatre filets d'anxova. Però cal tenir present que la salsa dura molt de temps feta i queda bé amb moltes coses.

El paper de forn... El cuiner que feia la recepta (Theo Lignani. Té compte d'Instagram. Parla en francès) deia que posar el menjar al forn directament sobre el paper de plata no és bo per a la salut. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada