Ossobuco
Farigola
All
1 copa de vi negre
Verdures (ceba, patates, albergínia, carbassó, pebrot...)
Oli, sal i pebre
Preparació
Posem oli en una paella amb un parell de grans d'all laminats i les branques de farigola i deixem que l'oli agafi aroma. Mentrestant, salpebrem i enfarinem la carn. Quan l'oli estigui llest, anem passant la carn per la paella, només una mica per banda amb el foc alt per segellar-la. La reservem. Ens dediquem a les verdures. Es tracta de pelar-les i tallar-les a rodanxes més aviat primes. El carbassó i l'albergínia queden millor si es tallen a palets, però això va a gustos...
Oliem la safata i fem un llit de patates que cobrirem amb la resta de verdures. Salpebrem i enfornem (tenim el forn a 200º) uns 15-20 minuts. Quan les verdures estiguin llestes, posem a sobre les talls de carn, l'oli els alls i la farigola i un bon raig de vi. Tapem amb paper de plata i retornem la safata al forn uns 40-45 minuts. En acabat, retirem el paper de plata i deixem que la carn agafi una mica de color.
Notes
Va quedar tan tendre que la carn es despenjava si aguantaves el tall per l'os.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada