diumenge, 13 d’octubre del 2013

Arròs de muntanya


Ingredients
He fet la foto d'un arròs amb costella- Hi he gratinat formatge.

Confit d’ànec (1 cuixa per persona)
Rovellons
1 ceba
3 grans d’all
1 pebrot verd
Arròs (una tassa de cafè per persona)
Sal i pebre
1 copa de vermut blanc
1 l de brou vegetal
Picada (ametlles, avellanes, pinyons, pa sec, all, julivert, sal)

Preparació
Escalfem el confit amb una mica del seu greix (no us passeu). Retirem el confit i estovem la ceba trinxada i l’all picat en el mateix greix. Passats cinc minuts, hi afegim el pebrot tallat a tires (si no hi afegim pebrot, tampoc no passa res i ens podem estalviar algun conflicte).

Saltem els rovellons amb all i julivert en una paella a banda. També ho podem fer sobre la ceba (aleshores, no hi afegiu all i julivert).

Quan la ceba, l’all i el pebrot estiguin llestos, hi afegim els rovellons. Immediatament, posem l’arròs a la cassola i deixem que es greixi una mica sense parar de fer-hi voltes. Afegim la copa de vermut i deixem que redueixi. Afegim el brou i deixem que cogui tot plegat uns 15 minuts remenant de tant en tant perquè no s’enganxi.

Mentrestant, preparem la picada, la deixatem amb una mica de brou i, quan l’arròs estigui gairebé llest, l’afegim a la cassola. Acabem el plat al forn uns cinc minuts i el deixem reposar un parell de minuts fora del forn abans de servir-lo.

Podeu canviar el confit d’ànec per costella de porc o pollastre (per exemple). Aleshores, caldrà fregir-la a foc lent (podeu perfumar l’oli amb romaní, per exemple. Per fer-ne confit, calen un munt d’hores a molt poc foc) i seguir la recepta.

Si fem l’arròs amb porc o pollastre, com que la carn té menys força, podem acabar el plat amb formatge (com els rissottos). Aleshores no el posaríem al forn ni caldria la picada.

Si el fem amb ànec, sempre farà maco i reforçarà el gust, ratllar (o filetejar) tòfona abans de servir el plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada