dilluns, 14 d’octubre del 2013

Formatge fregit

Ingredients


Acabat de fer, abans d'emplatar
1 tall de formatge feta de be o cabra per persona (un dit gruix per poder-lo "moure")
1 ou
Farina blanca
Sal, pebre, all, orenga, oli


Preparació

Batem l’ou amb la sal, el pebre l’all trinxat i una pessigada d’orenga a dins.

Passem el formatge per farina, per ou i, una altra vegada, per farina.

Mentrestant, posem a escalfar l’oli i quan estigui ben calent hi posem el formatge. El deixem daurar per una banda i el girem.

Ha de quedar daurat l’arrebossat i així el formatge s’escalfarà una mica i quedarà tou per la superfície.

En el mateix oli podem fer una truita amb l’ou que queda i una mica de farina.

Per a acompanyar, va bé una salsa de gerds que es pot preparar molt fàcilment a partir de melmelada. Un pot de melmelada, una mica de brou de verdures, conyac, sal i deixar que redueixi en una paella remenant de tant en tant.

També podeu passar per la graella unes verduretes (porros, espàrrecs...) i mullar-les amb crema de vinagre balsàmic.

Presentació
Ho servim en un plat amb la salsa a banda i sobre un llit de canonges (per exemple).

Nota
A les botigues hi ha feta de vaca que té molt menys gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada