dimecres, 16 d’octubre del 2013

Llobarro al forn

Ingredients
1 llobarro gran, d’un parell de quilos. Com que això costa molt de trobar, es pot fer amb llobarros de ració, però les espines molesten més i, com que són de piscifactoria, el gust es nota menys.
5 patates
2 cebes
3 tomàquets
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
2 fulles de llorer
5 grans d’all
Sal, oli i pebre

Preparació
Mulleu amb oli d’oliva una safata per anar al forn i hi col·loqueu les patates tallades a rodanxes fines, el tomàquet (també a rodanxes), la ceba, tallada en rodelles i l’all molt picadet. Repartim per sobre la farigola cisellada i les fulles de llorer. Ho salpebrem, hi aboquem un bon raig d’oli i ho posem al forn uns quinze minuts a mitja potència.

Mentrestant, rentem i eixuguem el llobarro i salem una mica.

Traiem la safata del forn i hi posem el llobarro sobre les verdures i un altre cop al forn a mitja potència un quart d’hora.

Jo poso un raig de conyac sobre el llobarro en el moment d’enfornar-lo.

De vegades hi poso llimona (com a la foto), però no sempre. També he fet aquest plat amb lloms de salmó i aleshores poso una mica de mantega i pa ratllat sobre la pell perquè quedi cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada