divendres, 11 d’octubre del 2013

Fricandó


A punt de sortir a taula.
Ja he triturat la salsa  (ja sé que és un crim, però ...)
Ingredients
1 kg de carn de vedella (tapa plana, cap de mort... tallada fineta)
50 gr de carreretes seques
2 cebes
2 pastanagues
5 tomàquets madurs (o en conserva)
farina
oli
sal
pebre
bouquet garní (llorer, farigola, orenga, canó de canyella)
1 got de vi blanc

Picada (als supermercats hi ha sobrets estàndard d'ingredients)
20 gr d'ametlles torrades
3 grans d'all
2 carquinyolis


Preparació
Posem els bolets en remull amb aigua calenta.
Salpebrem la carn, l'enfarinem i la daurem en oli ben calent de dos en dos talls. La reservem a la cassola.
En el mateix oli sofregim la ceba i les pastanagues a foc baix. Quan siguin ben sofregides, hi afegim el bouquet i els tomàquets tallats a daus. Deixem que es concentri i hi afegim el vi. Ho deixem reduir tot plegat.
Afegim una cullerada de farina a la salsa, ho remenem tot bé i ho aboquem sobre la carn.
Cobrim la mescla amb aigua (o brou) i ho deixem coure tapat una hora (hora i quart) a foc lent.
Mentrestant, preparem la picada (que deixatarem amb una mica de brou) i escorrem els bolets.
Traiem la carn de la cassola i passem la salsa pel colador xinès.
Tornem a posar la carn a la cassola amb la salsa colada per sobre.
Saltem els bolets i els afegim a la cassola juntament amb la picada.
En uns deu minuts, tenim el plat llest.


Notes

Jo trituro la salsa perquè els nens no trobin rastres de ceba...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada