Ingredients (per a un motlle quadrat de 23 cm)
![]() |
El meu motlle no era ben bé quadrat... |
Per a la base (es pot substituir per un full de pasta brisa)
200 g de mantega sense sal, tova i tallada a trossos
250 g de farina
2 cullerades de sucre de llustre
1 ou poc batut
Per al farcit
6 ous
4 cullerades de farina
225 g de sucre
125 ml de suc de llimona
La ratlladura de les llimones que heu espremut
Una mica de menta ben cisellada
Sucre de llustre per guarnir el pastís
Preparació
Folrem el motlle amb paper de coure
Prearem la base mesclant amb la batedora tots els ingredients indicats i, quan tinguem una pasta, la col·loquem sorbe el motlle mirant que quedi ben enganxada als laterals del motlle. Posem el motlle (amb la massa de la base) a la nevera una mitja hora.
Preescalfem el forn a 180º i enfornem la base 20 o 25 minuts (ha de quedar una mica daurada).
Mentre tenim la base al forn, prearem el farcit. Blanquegem els ous amb el sucre, hi afegim la farina i, en acabat, el suc i la ratlladura de llimona i la menta (queda bastant líquid). Quan estigui llesta la base, treiem el motlle del forn, hi aboquem el farcit i tornem tot plegat al forn 20 minuts més (o fins que el farcit estigui espès i una mica daurat. En acabat, deixem refredar el pastís en el motlle i, quan estigui fred, hi empolvorem amb el sucre de llustre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada