
1 llaminera de porc
65 g de mantega
250 cl d'aigua tèbia
Oli (1 dl per a la salsa)
Anís estrellat
Sèsam torrat
Vainilla (una beina sense llavors)
Mostassa en pols
Curri
Canonges
Rúcula
Berros
Cebollí
Coco laminat
Citronelle
Preparació
Netegem la llaminera, la tallem per la meitat i la passem per la paella. Un cop feta (al gust de cadascú) es talla a rodanxes primes i es reserva
El núvol de mantega es prepara posant l'aigua tèbia i la mantega en un bol alt i "airejant" la mescla amb la batedora a poca velocitat i a mitja alçada.
La salsa (oli especiat) es prepara posant l'oli, l'anís, el sèsam, la vainilla i la mostassa (una culleradeta de cada espècie) en un bol i mesclant-ho tot amb la batedora.
El verd es prepara passant per la paella la meitat i deixant l'altra meitat crua, per sobre hi tirem el coco laminat i la citronelle cisellada.
Es posa la carn al mig i s'hi aboca una mica de la salsa. A una banda, el núvol de mantega amb un polsim de curri espolvorejat per sobre i a l'altra banda, el verd. Per acabar el plat, cisellem una mica de cebollí.
Notes
La recepta original (la que he copiat a dalt) és del Ferran Adria i la vaig trobar en una col·lecció antiga de El Peródico. La foto no s'adiu gaire a la recepta, però la vaig preparar amb el que tenia a casa diumenge; de fet, l'únic que volia provar era si me'n sortiria amb el núvol.
Si l'aigua no està calenta, no es farà el núvol i si és massa calenta, baixarà molt ràpid.
Preparació
Netegem la llaminera, la tallem per la meitat i la passem per la paella. Un cop feta (al gust de cadascú) es talla a rodanxes primes i es reserva
El núvol de mantega es prepara posant l'aigua tèbia i la mantega en un bol alt i "airejant" la mescla amb la batedora a poca velocitat i a mitja alçada.
La salsa (oli especiat) es prepara posant l'oli, l'anís, el sèsam, la vainilla i la mostassa (una culleradeta de cada espècie) en un bol i mesclant-ho tot amb la batedora.
El verd es prepara passant per la paella la meitat i deixant l'altra meitat crua, per sobre hi tirem el coco laminat i la citronelle cisellada.
Es posa la carn al mig i s'hi aboca una mica de la salsa. A una banda, el núvol de mantega amb un polsim de curri espolvorejat per sobre i a l'altra banda, el verd. Per acabar el plat, cisellem una mica de cebollí.
Notes
La recepta original (la que he copiat a dalt) és del Ferran Adria i la vaig trobar en una col·lecció antiga de El Peródico. La foto no s'adiu gaire a la recepta, però la vaig preparar amb el que tenia a casa diumenge; de fet, l'únic que volia provar era si me'n sortiria amb el núvol.
Si l'aigua no està calenta, no es farà el núvol i si és massa calenta, baixarà molt ràpid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada