![]() |
Acabat de sortir del forn |
1 kg de llom de porc tallat a llonces
30 g de mantega
350 g de cebes tallades ben fines
425 g de tomàquets en conserva
Oli, sal, pebre, herbes de Provença i julivert (per acabar el plat)
750 g de patates pelades i tallades fines
Preparació
Tallem la carn en tires fines i les sofregim lleugerament a la cassola remenant seguit perquè no es cremin i no s'enganxin.
Retirem la carn i la reservem. En el mateix oli, estovem la ceba. Quan estigui tova, hi afegim els tomàquets; salpebrem la mescla i hi tirem les herbes de Provença. Quan comenci a bullir, baixem el foc i ho cuinem uns cinc minuts (la salsa ha de reduir).
En una font per anar al forn, fem capes (carn - salsa - patates), tantes con calgui, i al capdamunt, una capa de patates que pintarem amb la mantega (l'estovem una mica abans).
Tapem la font i la posem al forn durant 90 minuts a 175º i, després, la destapem i la deixem 30 minuts més per daurar les patates.
Abans de servir hi tirem una mica de julivert cisellat.
Nota
També es pot fer a la mateixa cassola (si aguanta el forn) i embrutem menys coses. Tot i que és un crim, si triturem la salsa, els nens no notaran la ceba...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada