diumenge, 13 d’octubre del 2013

Llaminera de porc amb escarola dolça

El nom és impressionant, oi? Doncs el plat, també. El vaig fer seguint fil per randa el que explica l'Ada Parellada al seu blog "Semproniana" que teniu ressenyat al blog-roll. Vagi de gust!

Com que potser que us costi de trobar la recepta, us la copio aquí sota:

Ingredients (per 4 persones)
2 llamineres de porc
1 escarola
6 tomàquets pelats
350 g de cigrons cuits
2 branques d'orenga (o qualsevol altra herba aromàtica)
Crema balsàmica de Mòdena.
Oli d'oliva
Sal
Sucre en pols

Preparació
Traiem les llavors dels tomàquets i els tallem a daus. Li afegim l'orenga i una mica de sal, i el cobrim amb oli perquè maceri.

Tallem la part més blanca de l'escarola amb les mans i la barregem amb els cigrons cuits.

Hi afegim el tomàquet i n'aprofitem l'oli per amanir.

Tallem la llaminera a daus grossos i la coem a la planxa.

Fregim les fulles més verdes de l'escarola i les escorrem. Les posem sobre paper absorbent i les espolsem amb sucre en pols.

A la base del plat hi posem crema balsàmica de Mòdena, a sobre els daus de llaminera, una mica de flor de sal i les fulles de l'escarola fregida.

Acompanyem amb l'amanida de cigrons i tomàquet.


Servim immediatament.

Nota
He tornat a fer la recepta i hi he canviat les fulles d'escarola del guarniment per fulles de col. Trobo que tenen més consistència i més gust. El vi amb que vam acompanyar el plat, també hi va ajudar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada