![]() |
Al final em vaig oblidar d'afegir el julivert i ja el tenia cisellat al marbre de la cuina. |
3 cullerades d'oli
2 grans d'all tallats a làmines
300 g de bolets
1 ceba mitjana picada
225 g d'arròs
1 gotet de vermut blanc
50 g de foramtge parmesà ratllat
Sal i pebre
Julivert, tòfona a làmines i parmesà a làmines per guarnir el plat
Preparació
Posem el brou en una olla i el mantenim calent mentre anem fent el plat.
Saltem els bolets amb all i julivert a la cassola on farem el plat. Els retirem del foc, hi afegim l'oli que calgui i hi aboquem la ceba que deixarem amb poc foc fins que estigui daurada. Aleshores, hi aboquem l'arròs i el remenem perquè es greixi bé. Incorporem el vermut i deixem que redueixi amb el foc una mica més viu.
Afegim els bolets que teníem reservats i anem tirant brou un cullerot rere l'altre (no hi afegim un cullerot nou fins que l'arròs s'hagi begut l'anterior), fins que s'acabi. Això sol durar uns vint minuts. Fora del foc, afegim el parmesà a la cassola i remenem fins que s'hi incorpori el julivert.
Emplatar
Posem l'arròs en un plat fondo, hi afegim unes làmines de tòfona i de parmesà i julivert cisellat per fer bonic.
Notes
Les receptes normals posen la meitat de formatge ratllat i 25 g de mantega. A mi no m'agrada afegir mantega a l'arròs. M'agrada fer aquest risotto amb rovellons.
He preparat una variant d'aqeust plat amb unes verdures, a més dels rovellons. No he fregit els rovellons amb all i julivert a banda; els he afegit a l'olla just quan les verdures estaven gairebé fetes. Guanya color. Hi he afegit pastanaga i carabassó.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada