dijous, 12 de juny del 2014

Bistec farcit de bacó i gruyère

Aquesta vegada vaig posar nata a la salsa
Ingredients
1 bistec per persona (que sigui tou, primet i, més aviat, allargat)
1 tall prim de bacó per persona
1 tall prim de gruyère per persona
El suc de mitja llimona
Oli, sal, pebre, herbes aromàtiques, julivert, mantega

Preparació
Salem una mica els bistecs i hi posem en una de les meitats el tall de bacó (sense la part més dura) i, a sobre, el tall de gruyère; espargim les herbes i pleguem el bistec de manera que el bacó i el formatge quedin a dins, amagats. Amb un escuradents tanquem el "farcell" i salpebrem lleugerament per les dues cares.

Escalfem l'oli i posem a fregir la carn amb foc molt viu un parell de minuts per cada banda, després baixem el foc i deixem que es faci (uns cinc minuts per banda, però va a gustos).

Quan la carn estigui feta, la retirem del foc i la reservem en calent. A la paella retirem el greix (si cal) i hi aboquem una mica de mantega i el suc de llimona. Remenem i gratem el fons.

Per servir, espargim el julivert per sobre de la carn i la ruixem amb la salsa.

Notes
Si queda poca salsa, es pot allargar amb una mica d'aigua calenta.
Si voleu, es pot afegir a la salsa un parell de cullerades de nata de cuinar, però cal fer-ho amb cura que no es talli. Ho farem cap al final i l'escalfarem molt a poc a poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada