
Enciam arrissat (i verdolaga i ruca)
Tomàquet
Ceba tendra
Cogombre
Pebrot verd
Pa de pita
Oli, sal, llimona, coriandre, menta
Preparació
Tallem l'enciam, el tomàquet, el cogombre i el pebrot en trossos molt petits; els posem en un bol i mesclem.
Cisellem la menta i el coriandre (o julivert), ho aboquem sobre l'amanida i mesclem bé.
Preparem la "vinagreta" amb l'oli, la sal i el suc de llimona, l'aboquem sobre l'amanida i mesclem.
Fregim o torrem una mica de pa de pita que, després de tallar-lo a tires, posem per sobre de l'amanida.
Notes
He posat verdolaga i ruca entre parèntesi perquè no sé si tothom n'hi posa.
Molta menta (que fa l'amanida molt fresca) i molt de julivert. Jo quan faig amanida per dos poso més d'una cullerada de cada.
Jo no poso llimona i amaneixo amb una espècie que, en francès, es diu "nigelle".
En algun lloc he llegit que la vinagreta es fa amb farina de blat de moro i aigua (i sal i pebre i llimona...).
Es pot menjar amb forquilla o pa de pita fent la funció de guants...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada