500 g de farina de força
200 g de llet
100 g sucre
120 g de mantega
2 ous
60 g llevat premsat (o la meitat si trobeu
llevat de forner en pols; ho indica al paquet)
20 g d'aigua de tarongina, d'anís o de rom (o
llavors de matafaluga)
Preparació
En un recipient posar la farina, sal, sucre,
l'aigua de tarongina i l'ou. Dissoldre el llevat a la llet. Abocar sobre la
farina i començar a pastar. Ha de quedar el recipient net. Afegir la mantega
(jo la vaig estovar una mica), costarà bastant integrar-la, però no defallir,
s'ha d'anar castigant la massa, pastant-la, ben bé durant mitja hora. Hem
d'aconseguir una massa llisa i elàstica. Deixar reposar en un recipient, tapada
amb plàstic film uns quinze minuts.
Dividir en dos, estirar-la, i deixar fermentar
durant una hora. Tapada, en un lloc no gaire fred.
Pintar amb ou batut i posar-hi el recobriment.
Coure 10 minuts, a 180/200ºC.
Notes
Si és coca de sant Joan, posar-hi la fruita confitada, els pinyons, la crema i el sucre humitejat amb aigua.
Si és coca de sant Joan, posar-hi la fruita confitada, els pinyons, la crema i el sucre humitejat amb aigua.
Si és coca de cireres (la que vaig preparar jo
perquè no tenia fruita confitada), espinyolem (o no) les cireres (250 g), i les
posem a coure amb el rom (50 ml) i el sucre (50 g), a foc suau, durant una
mitja hora. Les colem i les posem sobre la coca, un cop fermentada i pintada
amb ou batut. Acabem de coure el suc fins aconseguir un xarop. Mullem amb una
mica de xarop.
Font
He tret la recepta, tal qual, del blog de l'Ada Parellada.
Font
He tret la recepta, tal qual, del blog de l'Ada Parellada.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada