dimarts, 8 de juliol del 2014

Hommos

Ingredients
Un pot de cigrons d'un quart de quilo
El suc d'una llimona petita
Un o dos grans d'all (va a gustos)
Sèsam (jo omplo el cul del molinet de cafè deixant que es vegin les aspes)
Oli
Pebre
Sal
Comí molt

Elaboració
S'aixafen els cigrons (forquilla, túrmix, passapurés) i en el morter (o en un got amb tapa a lo bèstia) mescles l'all, el suc de llimona, el sèsam i una mica de sal, pebre, comí i oli per fer la salsa de sèsam. Quedarà com un allioli tallat, però no passa res, perquè és per a afegir-lo als cigrons i que tot plegat quedi menys espès.

Poses la salsa de sèsam en el pot on tens els cigrons i vas afegint oli fins que t'agradi el color i la textura.

Si afegeixes un ou batut a la salsa, o al conjunt, la cosa guanya en color i fa més maco (jo no ho faig mai, potser per mania). També es pot fer menys espés amb una mica (poca) d'aigua.

Nota
Per guarnir el plat hi posem tomàquet tallat molt petitet, pebre vermell picant, julivert cisellat i un rajolí d’oli. Hi ha qui també afegeix un pinyons torrats, però crec que no destaquen prou i els plats també han de ser bonics de mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada