dilluns, 4 d’agost del 2014

Bescuit de marbre

L'original
Ingredients



125 g de mantega
200 g de sucre
3 ous
1 got de vi de llet
250 g de farina
1 cullerada de cafè de llevat
2 cullerades de cacau en pols
1 pessic de sal i mantega i farina per untar el motlle





Preparació
El que va quedar després de la festa


Mescleu els rovells amb el sucre. En acabat, afegiu a la mescla la mantega estovada i remeneu. Després, hi afegim la llet i, per acabar (i molt a poc a poc), la farina mesclada amb el llevat.
En un altre bol, muntem les clares a punt de neu (ja sabeu, el bol ben net, un pessic de sal i anar fent fins que no quedi líquid al fons) i les afegim a l'altre bol sense remenar massa.
Fem dues meitats amb la massa i en una d'elles hi mesclem el cacau.
Untem el motlle (fa maco en un de plum-cake) i hi anem abocant les masses alternativament.
Enfornem amb poc forn i, passada una estona, pugem a mig forn. Triga més o menys una hora a estar fet.
Deixem refredar una mica abans de desemmotllar i que s'acabi de refredar a la reixa.






Nota
L'error
Com que estava distret mentre el preparava, vaig afegir els ous sencers a la massa... i vaig acabar de fer el bescuit així. Va quedar més ferm, però bé per a esmorzar. Mentre enfornava "l'error" vaig preparar el bescuit segons la recepta. Com que no estava disposat a fer més provatures, vaig utilitzar un motlle de silicona amb forma de corona (la silicona és una assegurança anti-enganxaments).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada