L'he preparat tal qual l'explica l'Ada Parellada al seu blog. A més, ella diu que aquest brioix és la base de moltes postres, com ara la rosca de Reis.
És tan fàcil com sembla. Per si a algú li fa mandra visitar l'enllaç, copio aquí sota la recepta
Ingredients
500 g de farina de força
200 g de llet
120 g de mantega
100 g de sucre
60 g de llevat premsat
1 ou (i un altre per pintar el brioix)
1 rajolí de rom (o de conyac)
200 g de xocolata a trossos o gotes
Taronja en almívar
Preparació
Barregem la farina, la sal i el sucre. Afegim l'ou i pastem.
Entibiem la llet i hi dissolem el llevat. A poc a poc, anem afegint la llet amb
el llevat. Pastem amb la cua de porc (si ho fem a màquina) o pacientment, a mà,
fins aconseguir una bona elasticitat, uns 15 minuts. Finalment, posem la
mantega a dauets i continuar pastant fins que absorbeixi tota la mantega. Tapem
amb plàstic film i deixem reposar 15 minuts. Ara hi afegim la taronja tallada a
bocinets i la xocolata.
Folrem un motlle quadrat amb paper de forn (o el tipus de
motlle que més et convingui) i hi disposem
la massa de brioix. Deixem fermentar una hora, tapat.
Pintem amb ou batut i un pessic de sal (la sal ajuda a
liquar l'ou i és més còmode per pintar). I coem a 180ºC uns quinze minuts.
Notes
Jo no he trobat llevat premsat i he fet servir llevat de forner en pols. Al pot diu les equivalències amb el llevat premsat.
La xocolata m'ha quedat desfeta com en un coulant...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada