dimecres, 24 de setembre del 2014

Rap amb salsa de rovellons

Ingredients
Rap
1/2 kg de rovellons
500 g de tomàquet
1 copa de conyac
1 cullerada de farina
Oli, sal, pebre, uns grans d'all, alfàbrega i un pessic de sucre

Preparació
Escalfem l'oli en una cassola i hi posem la ceba picada. Abans que es dauri, hi afegim el tomàquet (sencer ratllat o directament triturat) l'all ben trinxat i una mica d'alfàbrega. Deixem que es faci deu minuts.
En acabat, hi tirem els rovellons, el conyac, la farina, el sucre i salpebrem. Tapem i deixem que bulli uns trenta minuts.
Retirem la cassola del foc i triturem la salsa; tornem a posar la cassola al foc i quan arrenqui el bull, hi afegim el rap i deixem que es faci deu minuts mirant que no s'enganxi la salsa al fons (remoure de tant en tant).

Notes
L'original l'he trobat en un Lecturas de fa anys. Podeu dir-me friki sense pietat; m'ho mereixo.

Sempre tinc a casa un parell de llaunes de rovellons per si de cas (savi consell de ma mare). Quan he afegit els rovellons, m'ha semblat que s'enganxava la salsa al fons (i era cert): he hagut d'anar remenant gratant una mica la cassola.

La recepta original, afegia un got de crema de llet amb el conyac (sóc enemic declarat de la crema de llet)  i 1/2 quilo de rovellons més amb el rap (no volia abusar del gust de la salsa pels nens...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada