dijous, 23 d’octubre del 2014

Lluç amb salsa de nous

Ingredients
Rodanxes de lluç
Un grapat de nous
Patates
Una ceba
Dos grans d'all
Quatre llesques de pa
Un got de vi blanc
Farina
Sal, pebre, julivert

Preparació
Fregim les llesques de pa i preparem una picada amb el julivert, els alls, el pa fregit i les nous. Tallem finetes les patates i les fregim, però les traiem de la paella abans que estiguin daurades, les salem i les posem a la base de la safata on enfornarem el peix. Traiem oli de la paella, hi ofeguem la ceba molt picada i hi afegim el vi. Quan la ceba estigui ben tova i s'hagi consumit la meitat del vi, afegim la picada.
Passem per farina el talls de lluç (que ja tindrem rentats, escorreguts i salpebrats) i els fregim un parell de minuts per banda. No els acabem de fer, perquè les enfornarem.

Posem els talls de lluç sobre les patates i hi repartim la salsa. Podem la safata al forn a mitja potència uns cinc minuts

Notes
La recepta original la vaig trobar en un llibre antic de receptes de l'Arguiñano i la salsa és d'ametlles, però com que sempre trio el plat abans de mirar si tinc tots els ingredients, vaig haver de fer alguns canvis. El que es veu de color molt taronja a la foto són talls de moniato que vaig alternar amb els de patata; una nota de color.

Si repetís el plat, deixataria la salsa amb un raig de vi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada