
1 truita per persona
1 tall de pernil salat per persona i una punta de pernil
Un grapadet de nous
3 grans d'all
El suc d'una llimona
3 cullerades de xerès
Sal, pebre, julivert, oli, farina
Preparació
Buidem (jo n'he tret l'espina perquè si no, els nens...) les truites, les rentem i les eixuguem bé. Les salpebrem i les reservem.
En una paella, passem una mica, molt poc, els talls de pernil. No s'han d'endurir.
Posem un tall de pernil dintre de cada truita i la tanquem amb un escuradents. Posem farina en un plat, enfarinem les truites, les fregim i les anem posant en una safata que pugui anar al forn sense que es toquin entre elles.
Preparem la salsa picant les nous i posant-les en una paella amb oli calent juntament amb el julivert, la punta de pernil (tallada en trossets petits) i els alls ben picats. Hem d'esperar que els alls estiguin una mica daurats; aleshores, hi afegim el xerès i el suc de llimona; remenem bé i ho aboquem per sobre de les truites. Les posem a gratinar amb el forn mitjà uns deu minuts.
Notes
Jo vaig fer la salsa amb nous perquè era el que tenia a casa. Amb ametlles i avellanes ha de quedar tant bo o millor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada