diumenge, 14 de desembre del 2014

Tronc de lluç amb vinagreta d'alls i romaní

Ingredients
Un lluç tallat en rodanxes grosses ("troncs")
2 patates
2 cebes
2 dl de vi blanc
500 cc d'oli d'oliva
1 cabeça d'alls
Romaní fresc
1 raig de vinagre de vi negre
Sal i pebre

Preparació
Comencem per ofegar la ceba tallada a tires fines. La posem en una cassola tapada amb un raig d'oli d'oliva a foc suau i s'anirà fent amb l'aigua que desprengui.

Mentrestant, preparem la vinagreta. Pelem i tallem a làmines fines mitja cabeça d'alls i els posem a confitar en oli d'oliva; quan comencin a enrossir, parem el foc i hi afegim les fulles de romaní (només les fulles!). Deixem refredar i, quan sigui fred, hi afegim el vinagre i reservem.
Pelem les patates, les tallem a rodelles de mig centímetre i les posem a confitar amb la resta de grans d'all pelats.

Quan ho tinguem tot llest, enfornem el peix. Fem una primera c
apa amb les patates confitades, a sobre hi posem la ceba i acabem amb els troncs de lluç. Salpebrem i ruixem amb el vi i un raig d'oli. Al forn un quart d'hora a 180 graus. A mitja cocció, remullem el peix amb el suc de la cocció.

Per emplatar, repetim l'ordre dels ingredients, escalfem una mica la vinagreta i hi aboquem un parell de cullerades sobre cada tronc de lluç.

El vi (que no trobareu enlloc) és el
pinot noir amb el qual fan el cava
Perles Roses a les caves Naverán.
Notes
La recepta original l'he trobada a l'espai de consum de Bonpreu. Només l'he adaptada al que tenia a casa (ingredients i públic). Per això, jo hi vaig posar més patates i ho vaig confitar tot amb oli d'oliva "normal" (a la recepta original, confitaven les patates amb oli de llavors).

Jo vaig posar a confitar les patates massa tard i algunes (les rodelles més gruixudes) em van quedar una mica dures...

Vaig guarnir el plat dels grans amb unes verduretes passades per la planxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada