dilluns, 29 de desembre del 2014

Curri de carn suau

El plat muntat
Ingredients
1 kg de carn de vedella, be o bou per estofar
1 ceba molt grossa (jo sempre n'hi poso més del compte perquè m'agrada molt)
All a voluntat
1 got d'aigua d'aigua (o de brou de carn)
Farina
3 iogurts
3 cullerades soperes de curri en pols
1 culleradeta de gimbembre en pols

Una mica conyac (o ví)
Sal i pebre

Preparació
Es pica la ceba i l'all i els estovem a la cassola amb foc molt lent. Mentrestant, s'enfarina la carn. Quan la ceba ja està ben tova, la traiem de la cassola i hi aboquem la carn per daurar-la; primer amb foc fort i, després, baixem el foc. Penseu a remenar i gratar el fons de la cassola perquè la farina és molt "enganxifosa".
Quan la carn sigui daurada, tornem a posar la ceba a la cassola i, ja amb poc foc, hi afegim l'aigua i les espècies, i deixem que bulli fins que la carn sigui tova (uns 60 minuts; cal anar-ho comprovant).
Quan ja tocaria aturar el foc, afegim els iogurts a la cassola i els mesclem ben mesclats. Deixem que tot plegat bulli un parell de minuts i ja ho tenim.

Nota
Aquest plat l'utilitzo normalment per fer un cuscús, cosa que explica les fotos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada