dilluns, 10 d’abril del 2017

Fideuà

Ingredients

1 ceba
3 grans d'all
3 tomàquets madurs
1 tros de pebrot vermell
1 cullerada de pebre vermell
1 copa de vi blanc
Brou de peix
Sal
Sèpia (gambes, escamarlans, cloïsses, musclos)
500 g de fideus
Allioli

Preparació
Tenim el brou al foc perquè estigui bullint en el moment d'incorporar-lo al plat.

Tallem la sèpia trossets i la saltem tres o quatre minuts per cada banda (si hi poseu més bitxos, les gambes se salten abans, i es reserven, i els escamarlans, després). Traiem la sèpia de la paella i, en el mateix oli, daurem la ceba a foc lent. Mentrestant, ratllem els tomàquets i afegim la cullerada de pebre a la polpa i tallem el pebrot en trossos petits. Quan la ceba estigui llesta, afegirem el pebrot a la paella i, passada una estoneta, l'all trinxat. Quan l'all tingui color, afegim el tomàqueti la copeta de vi i deixem que es vagi concentrant. Quan el tomàquet estigui a punt, afegim la sèpia a la paella, remenem i ho traiem tot.

Tirem un raig d'oli a la paella i hi afegim els fideus per enrossir-los. No ens podem distreure: hem de remenar seguit i estar molt alerta perquè es cremen de seguida! Retirem els fideus de la paella.

Oliem i tirem la sèpia amb el sofregit (i les gambes i escamarlans, si és el cas), hi afegim els fideus, els repartim bé per la paella i hi aboquem el brou, salem (si hi heu de posar cloïsses i musclos, ara és el moment) i deixem que bulli tot plegat entre deu i quinze minuts. En acabat, posem la paella al forn (grill, 200º) uns cinc minuts abans de servir-lo.

Notes
A casa meva no els agrada trobar "bitxos" en el plat, per la qual cosa vaig reduir tot el peix a sèpies i n'hi vaig posar quatre o cinc perquè el plat tingués una mica de substància. Tot i amb això, dels cinc de casa, només tres en vam menjar... (dos i mig, diria).

Com que no tenia pebrot vermell, vaig donar gust al sofregit amb pebrot verd i carabassó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada