diumenge, 28 de maig de 2017

Arrós amb ànec

Ingredients
Confit d'anec
Pebrot verd i vermell, carabassó, ceba i tomàquet per al sofregit (suposo que cadascú el fa amb el que pot)
Nous, all i julivert per a la picada
Arròs
Brou
Sal i pebre
Vi ranci per deixatar la picada

Preparació
Preparem el sofregit. Jo l'he fet amb aquests ingredients perquè són els que tenia al calaix de les verdures. He perfumat l'oli amb una fulla de llorer i una mica de romaní (que he tret abans de posar l'ànec a la paella).

Quan he tingut el sofregit llest, he tirat a la paella l'ànec que havia dessosat i tallar en molles. Unes voltes amb el foc baixet perquè anés deixant anar gust i aroma i hi he afegit l'arrós que he remogut perquè s'oliés i, en acabat, he afegit a la paella el brou bullint. N'he guardat una mica per si de cas (i me n'ha calgut gairebé tot).

Mentre es fa l'arròs (aproximadament, 17/18 minuts), només hem de procurar que no s'enganxi l'arròs, que no es quedi sec i, per tant, tenim temps de fer la picada que afegirem a l'arrós just en apagar el foc. Remenem, deixem que reposi tapat amb un drpa uns minutets i, a taula!

Notes
Avui he pogut cuinar amb molt de temps i he deixat tot molta estona al foc perquè s'anes fent amb calma.