dijous, 13 de febrer de 2020

Carxofes arrebossades i amb salsa

Ingredients
Just abans d'enfornar-les

2 carxofes per persona
aigua, sal, llimona, oli, farina
pernil salat picat
ceba picada

Perparació
Netegem les carxofes com ho fem normalment, els tallem el tronc i les freguem amb la llimona perquè no s'ennegreixin.

Posem aigua en una cassola (prou com perquè cobreixi les carxofes) a escalfar i, quan arrenqui el bull, hi tirem les carxofes. Les deixem estovar tapades una mitja hora. Quan siguin toves, les traiem de la cassola (reservem l'aigua) i les escorrem amb cura que no perdem massa fulles. En acabat, les tallem per la meitat de llarg i les enfarinem. Les fregim i les anem col·locant en una safata que pugui anar al forn.

En una altra paella preparem la salsa. Cal estovar i daurar una mica la ceba i, quan estigui llesta, hi afegim una cullerada de farina i remenem. Quan s'hagi incorporat la farina, farem una mena de beixamel amb l'aigua de bullir les carxofes. N'hi posarem tanta com calgui per lligar la salsa que no ha de ser massa espesa. La deixem que cogui uns cinc minuts (si cal, la salem) i hi incorporem el pernil. Remenem i aboquem la salsa per sobre de les carxofes que enfornarem uns quinze minuts.


Cap comentari:

Publica un comentari