Ingredients
Llonzes de porc
Mel
Cervesa
Sal, pebre, oli
Maizena
Pomes
Preparació
Salpebrem les llonzes per una cara i les posem a daurar en una paella calenta (mol calenta) untada amb una mica d'oli. Quan les haurem daurades per les dues cares, les retirem i les reservem sobre paper absorbent. Eliminem la major part de l'oli de la paella i hi aboquem la mel que es liquarà ràpidament, quan estigui liquada, hi afegim la cervesa i remenem fins que s'hi incorpori i deixi anar l'alcohol. En acabat, hi afegim la culleradeta de Maizena dissolta en una tassa d'aigua freda i remenem. Hauríem d'aconseguir una salsa espesa, però no gaire.
Retornem les llonzes a la paella i les laquem amb la salsa: paciència i anar-hi tirant salsa per sobre amb una cullera.
Tallem les pomes a rodanxes més aviat gruixudes (1 centímetre), en traiem el cor i les passem per una altra paella amb una mica d'oli, molt poc. Es tracta de marcar-les i que perdin una mica d'aigua. Si les passem per la planxa, quedaran aquelles ratlles que fan tan bonic.
Muntem el plat posant les llonzes sobre les rodanxes de poma i salsem una mica el plat per fer bonic.
Notes
Vaig veure aquesta recepta en un programa de Cuines de l'Isama Prados. Ell ho feia amb llaminera i enlloc de Maizena, hi posava pols de cep assecat. En fer-ho amb llaminera, la salsa queda millor perquè no s'hi està tanta estona a la paella. Ho provaré, però avui només tenia llonzes.
Alerta! Cal rectificar de sal (i salar les pomes) perquè tot plegat tendeix a ser dolç. Jo he posat una mica de sal negra sobre les llonzes en muntar el plat. Fa bonic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada