divendres, 13 de març del 2020

Bunyols de Qüaresma

Ingredients
125 ml de llet
75 g de farina
60 g de mantega
3 ous
Anís i sucre

Preparació
Posem la llet al foc, hi aboquem la mantega i remenem per a desfer-la. Quan la manetaga estigui desfeta i bulli la llet, hi aboquem la farina de cop i remenem (ja es pot fer fora del foc) fins que el grumoll que s'ha format es desenganxi de les parets. Quan la massa ja es desenganxa, hi  afegim els ous un a un: remenem fins que s'integri un ou abans d'afegir-hi el següent.

Posem la massa en una mànega pastissera i fem boletes que tirarem a l'oli calent (180º aprox.) per daurar-los (un minut per banda). Els traiem i els deixem sobre paper absorbent perquè deixin anar una mica d'oli. Abans de passar-los pel sucre, els ruixem amb anís (una ampolla d'esprai per fer-ho més fàcil)

Notes
Vaig treure la recepta de la Mireia Carbó, la va presentar a un programa de la teletrés.
La pasta, si l'afegim amb una mànega pastissera, farà els bunyols una mica bonics. Jo ho vaig fer a sac i em van quedar una mica deformes.
Si us mulleu els dits amb oli, la pasta relliscarà fàcilment.
Aquesta mateixa pasta, si la fem al forn, obtindrem profiteroles.
Els bunyols es poden farcir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada