divendres, 27 de març del 2020

Rap amb llet

Ingredients
1,5 kg de rap
1 ceba gran picada molt petita
3 cullerades d'oli
30 g de mantega
1,5 cullerades de farina
700 ml de llet
1 cullerada de tomàquet concentrat
Sal

Preparació
Posem l'oli i la mantega en una cassola i, quan la mantega estigui desfeta, hi afegim la ceba. La deixem que fregeixi sense que agafi color (uns deu minuts) i, quan la tinguem, hi afegim la farina i la incorporem. En acabat, hi afegim la llet a poc a poc i remenant. Quan haguem abocat tota la llet, hi afegim el puré de tomàquet, l'espina del rap (o un tros de pastilla de caldo de peix) perquè agafi gust i salem. Deixem bullir tot plegat una estona perquè es concentri i agafi gust. Quan ens sembli que la salsa ja està feta, hi afegim els trossos de rap, els remenem perquè s'untin bé amb la salsa i en uns vuit minuts ja tindrem el plat preparat. Si ens passem del temps, el rap s'encongirà massa i quedarà dur. Si hem posat l'espina del rap, la treiem abans de servir el plat.

Notes
He afegit una punta de cullerada d'harissa amb el puré de tomàquet perquè el plat tingui una mica de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada