dimecres, 1 d’abril del 2020

Lluç a la catalana

Ingredients
750 g de lluç a rodanxes
4 patates
1 ceba gran
2 grans d'all
2 cullerades de tomàquet concentrat
1 culleradeta de pebre vermell
Sal, safrà, farina, oli
Un brou que farem amb un litre i quart d'aigua, les restes del lluç, una ceba, sal i una fulla de llorer

Preparació
Mentre deixem que el brou es concentri, pelem i tallem les patates a rodanxes  més aviat grossses. Escalfem oli, bastant, en un apaella i fregim les patates, que traurem de la paella abans que agafin color i les reservem. En el mateix oli, fregirem les rodanxes de lluç enfarinades i les reservem. Deixem l'oli just per tapar el cul de la paella i hi podem la ceba i l'all tallats ben petits fins que la ceba quedi transparent. Quan tinguem la ceba llesta, hi afegim dues cullerades de farina i les incorporem. Després, hi afegim el tomàquet i l'incorporem. Ja fora del foc, hi afegim el pebre i l'incorporem. Anem afegint el brou (n'hauran quedat tres o quatre gots a tot estirar). En un morter, piquem una mica de safrà, que desfarem amb una mica de salsa i l'afegim al brou. Remenem i deixem que bulli tot plegat tres minuts. Passem la salsa pel passapurés (o la triturem). Escalfem el forn i en una safata fonda, o una cassola, posem una mica salsa al fons, les patates i el rap i, per sobre, la resta de la salsa i ho enfornem entre 15 i 20 minuts (més aviat, vint).

Notes
Com que no tenia restes del lluç, he posat al brou unes aletes de rap i m'ha fet angúnia desfer-me'n i les he triturades amb la resta de la salsa.

La recepta l'he treta del llibre 1.080 recetas de cocina i, com sempre, m'ha fet gràcia l'alegria mb que Simone Ortega regionalitza els plats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada