divendres, 30 d’octubre del 2020

Bacallà al forn amb mussolina d'all

Ingredients
Bacallà
Patates
Cebes
Tomàquets
Sal, pebre, oli, vi blanc, mussolina d'all

Preparació
Escalfem una mica el forn a 200º i, mentrestant, cobrim el fons de la safata del forn amb oli i vi blanc; per sobre repartim les cebes i les patates tallades fines. En acabat, posem la safata al forn un quart d'hora aproximadament.
Mentre es fan les patates, tallem els tomàquets en tres rodanxes (o els posem sencers si són cirerols) i salpebrem el bacallà.
Quan les patates estiguin fetes, repartim els tomàquets per la safata i hi afegim el bacallà amb la carn mirant les patates. Ente 10 i 20 minuts de forn, segons el gruix dels talls de bacallà.
Mentre es fa el bacallà, preparem la mussolina i, quan el bacallà estigui llest, la tirem per sobre del peix i encenem el gratinador. Cal poc temps de gratinador (uns cinc minuts) perquè la mussolina es crema molt ràpid.

Notes
Jo vaig fer el plat amb bacalla fresc, però es pot fer amb lloms dessalats.

Només vaig posar mussolina als talls que ens havíem de menjar els grans.

Es pot fer el mateix plat sobre un llit de salsa de tomàquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada