dijous, 26 de novembre del 2020

Estofat de vedella senzill


Ingredients
Carn de vedella per estofar
1 ceba grossa
4 grans d'all
2 pastanagues
1 pebrot verd (o mig verd i mig vermell)
Mig carabassó
1 got de vi
Aigua
Oli, sal, pebre, farina, farigola, un canó de canyella, una fulla de llorer

Preparació
Salpebrem la carn i la deixem reposar. Quan decidim de començar a cuinar, passarem la carn per farina (espolsant-ne la sobrera) i la daurarem en oli ben calent. En acabat, reservem la carn i netegem l'oli de farina. Mentre es fa la carn, podem tallar les verdures a trossos petits. En el mateix oli, estovem la ceba. A mig fer la ceba, hi afegim la pastanaga; després, els pebrots i, finalment, el carabassó. Deixem que s'estovin a poc foc amb la cassola tapada.

Quan tinguem les verdures llestes, afegim a la cassola la farigola, la canyella i el llorer. Remenem i  deixem que es faci tot plegat cinc minuts més. Ara, ja podem afegir la carn i el got de vi. Remenem, apugem el foc i deixem que s'evapori l'alcohol. En acabat, tirem aigua a la cassola fins a cobrir el menjar, esperem que arrem qui el bull, abaixem el foc i tapem. Haurem de tenir la cassola bullint una hora o una hora i mitja (segons la carn). Caldrà remenar de tant i en tant i controlar que no s'acabi l'aigua  (el plat, al final, no ha de quedar massa "sopa"; caldrà controlar) i que no s'enganxi el menjar.

Mentre es fa la carn, podem preparar unes patates palla com a guarnició.

Notes
Si us agraden els pèssols, cal afegir-los uns cinc minuts abans de tancar el foc (pèssols congelats).

El plat fa mes goig si posem l'estofat al mig com si fos un timbal i les patates al voltant, però vaig pensar a fer la foto que ja tenia molta gana i ja havia atacat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada