dilluns, 9 de novembre del 2020

Filet de porc amb bolets

Ingredients

2 filets de porc
Rovellons
Oli, sal, orenga, canyella en pols, pebre

Per a la salsa
1 ceba
2 grans d'all
1 copa de vi ranci
300 ml de brou de pollastre
Moixernons
Maizena
Oli, sal

Preparació
Posem els moixernons a hidratar, preparem el brou per tenir-lo calent quan ens calgui i netegem els filets perquè no es recargolin quan els cuinem.

Ara ja podem posar a escalfar una mica (molt poc) oli en una paella per a daurar els filets per totes bandes. En acabat, els reservem.

En el mateix oli (caldrà afegir-n'hi una mica), fregim els rovellons. En acabat, els reservem. Ja podem escalfar el forn: 200º escalfor a dalt i a baix.

Mentre es dauren els filets i es fan els rovellons, podem trinxar la ceba i l'all (no cal dedicar-hi massa esforç perquè els triturarem per fer la salsa). Afegim una mica d'oli a la paella i hi posem a estovar la ceba i l'all. Quan ja estiguin prou transparents, hi afegim els moixernons escorreguts. Remenem perquè s'integrin i hi afegim la copa de vi ranci. Apugem el foc i deixem que s'evapori una mica l'alcohol.

Mentre es fa la ceba, preparem en un bol una mescla d'orenga, canyella en pols, pebre negre molt i sal (no massa). N'hem de fer prou per a untar els dos filets per tot arreu. Quan hàgim cobert els filets amb aquesta mescla, hi tirem un bon raig d'oli.

No cal esperar gaire per posar els filets al forn. S'hi estaran entre un quart i mitja hora (segons com us agradi de feta la carn).

Quan hagi reduït el vi, triturem la salsa i, després, la tornem a posar a la paella i hi aboquem el brou. remenem i hi afegim la maizena (ja sabeu, una cullerada en un gotet d'aigua freda). Remenem i deixem que espesseixi la salsa uns deu minuts.

Ara, ja toca muntar el plat. Tall de carn, rovelló, tall de carn, rovelló..., talls de pebrot repartits al voltant i una mica salsa.

Notes
Així explicat sembla llarg i complicat, però tot plegat no arriba a una hora de feina; es poden combinar moltes tasques.

Vaig guarnir el plat amb una mica de pebrot verd fregit, però hi podeu posar qualsevol cosa verda (ruca, espàrrecs, cibulet...).

Vaig posar unes escates de sal negra per sobre, per això no vaig salar gaire les coses en la preparació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada