dijous, 12 de novembre de 2020

Pollastre rostit a la catalana


Ingredients
1 pollastre
3 cebes grans
6 cebetes franceses
10-12 prunes
1 cabeça d'alls
1 got petit de conyac
1 got petit de vi ranci
1 got de brou de carn
2 fulles de llorer
2 tomàquets madurs
Sal, pebre, oli, llard, romaní, farigola
1 canó de canyella.
1 picada (4 grans d'all, pa fregit, avellanes, pinyons i julivert)

Preparació
Salpebrem el pollastre i el posem a daurar a la cassola amb una mica de llard i oli. Mentrestant posem en un bol les prunes amb brandi.

Quan tinguem el pollastre daurat, afegim les cebes trinxades, la cabeça d'alls sencera, els tomàquets (tallats si són massa grans) i la canyella, i fem que cogui uns 30 minuts a foc baix amb la cassola destapada.

Ara, afegim a la cassola les cebetes franceses, el vi ranci, el brandi de macerar les prunes, el brou, les branques de farigola i romaní i les fulles de llorer, i deixem que bulli tot plegat amb la cassola tapada i el foc molt baix uns tres quarts d'hora.

Mentrestant, preparem la picada i, quan la tinguem llesta, l'afegim a la cassola. Passats els tres quarts, afegim les prunes a la cassola i fem que cogui tot plegat el quart d'hora que, segurament, ens falta per tenir el pollastre al punt.

Notes
Com que no tenia conyac, he posat Aromes del Montserrat que vaig recuperar buidant el pis d'un amic. Més catalana ja no podia ser la recepta!

Cap comentari:

Publica un comentari