dilluns, 16 de novembre de 2020

Llom de porc amb pomes


Ingredients

Un llom de porc
2 pastanagues
1 got d'aigua de vi blanc
500 g de pomes
1 ceba
1 cullerada de mantega
1 fulla de llorer
2 cullerades de sucre
Oli, sal

Preparació
Posem una mica d'oli a escalfar a la cassola i, quan estigui calent, hi posem el llom a daurar. Deixem una mica de temps abans d'afegir-hi la ceba en juliana, la pastanaga en rodanxes, el llorer i una mica sal. Ofeguem les cerdures.

Quan tinguem el llom ben enrossit, aboquem a la cassola mig got de vi blanc, tapem, baixem el foc i deixem que el llom es faci fins que estigui tendre. Segons les dimensions del llom, entre mitja hora i tres quarts.

Mentrestant, pelem les pomes i en treiem els cors (els cors sense llavors i les peles les podem afegir a la cassola), les tallem a rodanxes, les posem en una safata amb la resta del vi, el sucre i la mantega i les enfornem fins que estiguin tendres i amb una mica de color.

Per a preparar el plat, separem el llom de la salsa (que passarem pel passapurès o triturarem), el tallem a rodanxes i emplatem: rodanxes de llom amb rodanxes de poma al costat i la salsa per sobre.

Notes
Si la salsa queda massa líquida, es pot espesseir amb Maizena.


Cap comentari:

Publica un comentari