dimecres, 9 de desembre del 2020

Filet de vedella amb salsa de vi

Ingredients
1 filet de vedella
2 gots de vi negre
1 got d'aigua
2 cebes
4 grans d'all
4 patates
1 carabassó
1 pebrot vermell
1 bitxo
Oli, sal i pebre, llorer i farigola

Preparació
Untem amb oli (una mica) el filet i el sapebrem. Deixem que agafi gust mentre preparem les verdures. Es tracta de tallar totes les verdures en juliana, excepte les patates, que es tallen a daus.

Escalfem oli en una paella (o una cassola, tot dependrà de les dimensions de la peça...) i posem a daurar el filet. En acabat, el reservem i en el mateix oli, estovem la ceba. Quan estigui prou transparent, hi afegim la resta de verdures i les patates i les fem una mica. No cal acabar-les de coure perquè aniràn al forn.

Mentre es fan les verdures, escalfem el forn a 190º. Preparem la safata per a enfornar: posem la carn al mig, l'envoltem de les verdures i aboquem l'oli de fregir-ho tot plegat. Aboquem el vi i l'aigua i acabem de regar les verdures amb un rajolí d'oli (segons com us agradi de salat el menjar, podeu salpebrar-les.

Enfornem la safata i la tindrem (més o menys) 90 minuts al forn. Cada vint minuts, aproximadament, girem la peça i la reguem amb el suc. Quan tinguem la carn llesta, mentre la deixem reposar, separem les patates (que col·locarem a la safata de servir al voltant de la carn) i preparem la salsa triturant la resta de verdures; si cal, podem espesseir-la amb Maizena. La salsa se serveix a banda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada