dijous, 3 de desembre de 2020

Patates estofades amb butifarra


Ingredients
Patates
Buifarra
1 ceba
4 grans d'all
1 pebrot verd
1 branca d'api
2 cullerades de farina
2 cullerades de salsa de soja
Mig got de vi de vi blanc
Aigua (o brou)
Oli, sal, pebre negre, 1 fulla de llorer, 1 branca de farigola, julivert

Preparació
Tallem la butifarra en trossos que es puguin menjar d'una mossegada i les patates en trossos (ja sabeu: mig tallar, mig arrencar). La resta de verdures, les tallem en juliana.

Posem oli a escalfar en una cassola i, quan estigui ben calent, hi afegim la butifarra perquè es dauri. En acabat, la reservem i en el mateix oli, daurem els alls laminats. Abaixem el foc i fem estovar la ceba. Esperem una mica i hi afegim la resta de verdures. Quan la ceba estigui transparent, apugem el foc i la daurem una mica. Afegim la salsa de soja i el vi a la cassola i esperem que les verdures absorbeixin tot el líquid. Ara, hi afegim la farina i remenem perquè s'hi incorpori (potser caldrà tirar una mica d'oli...). Cobrim les patates amb aigua (o brou), salem i, immediatament, tornem a posar la butifarra a la cassola. Tapem i, quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem que vagi fent a foc lent uns cinc minuts. Passat aquest temps, destapem i deixem que segueixi bullint un quart d'hora (mès o menys). Cal sacsejar la cassola de tant en tant aquesta estona perquè la salsa quedi travada.

Abans de servir, rectifiquem de sal (si cal) i tirem una mica de pebre i julivert. 

Cap comentari:

Publica un comentari