dimecres, 2 de desembre del 2020

Rap al forn amb salsa

Ingredients
Una cua de rap
1 pebrot verd
1 tomaquet
1 nyora
1 ceba
2 grans d'all
1 got de brou de peix
Mig got de vi blanc
Cansalada
Oli, sal, pebre i cordill

Preparació
Salpebrem la cua i la cobrim tot al volant de talls de cansalada. En acabat, la lliguem perquè no es desfaci.

Preparem els ingredients de la salsa. Hem de posar a remullar la nyora i tallem el pebrot, la ceba i el tomàquet en trossos petits. Els grans d'all, els laminem.

Ara ja podem començar a cuinar. Escalfem una mica (poc) oli en una paella i posem a daurar la cua de rap. Quan la tinguem llesta, la reservem en la safata que farem servir per a enfornar-la juntament amb la mica d'oli que hagi sobrat, perquè deixarem la paella amb l'oli just per a cobrir-ne el fons. Ara, posem els alls laminats a la paella i els daurem. Tot seguit, la resta de verdures. Deixem que s'estovin a poc foc. Quan ja estiguin gairebé llestes, hi afegim el vi blanc i apugem el foc perquè s'evapori l'alcohol. Ara, ja només queda afegir-hi el brou i deixar que redueixi abans d'apagar el foc i passar la salsa pel túrmix.

Quan la salsa estigui gairebé llesta, escalfarem el forn a 180º i, quan estigui calent, enfornarem la cua. Només cinc minuts.

Notes
Tallem la cua a rodanxes i en posem un parell a cada plat amb la salsa al voltant. Fa bonic decorar el plat amb patates al caliu o patates palla o uns espàrrecs...

Vaig trobar la recepta en un Lectures antic i la vaig adaptar al que tenia a la cuina.

No vaig pensar a fer la foto del plat. La posaré la propera vegada que el cuini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada