diumenge, 27 de desembre del 2020

Vi calent


Ingredients
750 ml de vi negre
Cardamom
6 claus d'espècia
4 llavors d'anis estrellat
1 canó de canyella
1 cullerada de cafè de nou moscada
60 g de sucre
La pell d'una mandarina i la pell d'una llimona (sense gaire blanc)

Preparació
En el morter aixafeu l'anís, les llavors de cardamom i les llavors d'anís. Poseu el resultat en un pot (millor d'acer inoxidable o de fang) amb la resta d'ingredients (excepte el vi) i deixeu que s'escalfi una mica perquè les aromes aflorin i es mesclin. Abans que no es cremi, aboqueu una mica de vi i mescleu, deixeu passar una estona, cinc minuts més o menys, i aboqueu la resta del vi. Ara, deixarem que s'escalfi tot plegat a foc baix uns 30 minuts mirant que no arrenqui el bull. En acabat, ho colem i ja podem beure el vi o embotellar-lo i reescalfar-lo quan el vulguem consumir.

Notes
Jo vaig posar tot "lo més petit" en una bola d'aquelles de fer te per no haver de colar el vi amb tanta cura.

En alguns llocs he vist que canvien el sucre per mel o per sucre moré. Alguna recepta que he consultat, hi afegia una copa de rom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada