divendres, 1 de gener del 2021

Coulant de xixona


Ingredients
4 ous
75 g de sucre
115 g de xocolata negra
75 g de mantega
65 g de farina
15 g de cacau en pols
Sucre en pols per a guarnir
Per a l’interior: 200 g de torró de xixona i 100 g de llet

Preparació
Fonem la xocolata i la mantega al microones (cal afegir una mica, una cullerada petita, d'aigua al bol perquè no es cremi) i deixem que es refredi la mescla a temperatura ambient.

Mentre es refreda la xocolata, triturem el torró i l'incorporem al pot on escalfarem la llet. Esclafem la llet tot remenant i, en acabat, triturem la mescla. Quedarà una mena de pasta que repartirem en una glaçonera de silicona i deixarem congelar.

Muntem els ous amb les varetes i hi incorporem lentament el sucre. Anem fent fins a triplicar-ne el volum.

Quan la xocolata ja no estigui calenta, l'afegim a la mescla d'ous i sucre amb moviments suaus (amb la llengua) i, després, hi incorporem la farina i el cacau en pols tamissats de la mateixa manera.

Folrem vuit cèrcols de 6 cm de diàmetre amb tires de paper de forn i els omplim fins a dos terços de la seva capacitat amb la massa. Després, hi enfonsem un dels glaçons que hem preparat en cada motlle. 

Escalfem el forn a 200º i enfornem els coulants durant nou minuts. Els deixem refredar i, després, els posem a congelar. Un cop congelats, els desemmotllem i els retornem al congelador fins al moment de consumir-los.

Quan els haguem de servir, els haurem d'escalfar 20-30 segons al microones.

Notes
Fa bonic empolsinar-los amb sucre en pols, però se'm va passar.
Jo no tenia motlles en forma de cèrcol i he fet els coulants en uns gots. Costa una mica desemmotllar, però no queda malament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada