divendres, 1 de gener de 2021

Canelons de carn amb tomàquet


Ingredients

Carn rostida (amb verdures o com l'acostumeu a fer)
Mantega
Formatge ratllat

Salsa de tomàquet espesa
Salsa beixamel lleugera (com al fem sempre, però una mica més curta de cocció)
Concentrat de tomàquet


Pasta de fer canelons (la que no demana bullir-la és fenomenal)

Formatge gruyère ratllat

Preparació
Passem per la picadora o el passapurès la carn rostida i la tornem a posar a la cassola amb una mica de mantega i formatge ratllat perquè quedi un farcit més maleable. Reservem.

Posem un llit de salsa de tomàquet al fons de la plata on enfornarem els canelons i els repartim amb gràcia per sobre. És important repartir-los de manera regular perquè després no es veuen i és molt complicat separar-los sense trencar-los.

Per sobre dels canelons, tirem la salsa de tompaquet que ens hagi quedat i la beixamel lleugera (que acolorirem amb concentrat de tomàquet). Per sobre, repartim el gruyère ratllat.

Enfornem uns 20 minuts a 220º. Jo vaig fer deu minuts a 220º i deu minuts amb el gratinador.


Mentre escalfava el forn, he fet una mena de galeta amb formatge ratllat per repartir sobre els canelons. Es tracta de posar formatge ratllat entre dos papers de forn en una safata nou minuts a 190º i deixar que es refredi. Queda una capa cruixent de formatge que es pot retallar i col·locar sobre els canelons.

Notes
En la recepta "Macarrons de tonyina" trobareu la manera de fer la salsa de tomàquet.

Cap comentari:

Publica un comentari