dimarts, 3 de març del 2015

Macarrons de tonyina

Ingredients
Macarrons (uns 80 g per persona)
Tonyina (una llauna persona)
Tomàquet fregit

Preparació
Per fregir el tomàquet, piquem una ceba i l'estovem a la cassola, quan estigui una mica transparent, hi afegim una pastanaga tallada fina i un pebrot verd tallat a tires petites i deixem que s'estovin. En acabat, hi afegim el tomàquet (tomàquet ratllat o directament triturat de llauna, tot depèn del temps). Tirem un pessic (més o menys gran) d'alfàbrega, sal, pebre, all picat molt finet i un raig (més o menys generós) de conyac i deixem que vagi fent xupxup tapat una bona estona.

Mentre es fregeix el tomàquet, preparem els macarrons com sempre i, una mica abans de treure la salsa del foc, hi afegirem la tonyina.

Quan tinguem la pasta bullida i escorreguda, l'afegim a la salsa, mesclem i servim.

Notes
Jo trituro la salsa perquè els nens no notin que hi ha ceba i pebrot. Si els comensals no tenen tantes manies, talleu els ingredients més petits.

Si fregim la salsa per fer macarrons de carn, canviem l'alfàbrega per orenga o herbes de Provença.

Si pensem fer pasta "seca" amb salsa de tomàquet, proveu d'afegir la ratlladura d'una pell de taronja i el suc de la taronja a la salsa una mica després del tomàquet (no hi poseu pebrot ni pastanaga, que serien massa gustos diferents!). Queda molt i molt bé: és allò que notes una cosa rara i no saps ben bé què és...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada