dimarts, 3 de març del 2015

Xató

Trobo que sense el porró,
el plat no fa el mateix gust.
Ingredients
Escarola
Olives mortes
Bacallà esqueixat
Anxoves

Per a la salsa:
3 grans d'all
30 ametlles torrades
10 avellanes torrades
Molla de pa sucada en vinagre
Polpa de nyora
Oli i sal

Preparació
Piquem en el morter els alls amb una mica de sal i hi anem afegint les vellanes i les ametlles pelades. Quan ja tinguem una pasta ben maca, hi afegim la polpa de nyora i la integrem. En acabat, hi afegim la molla de pa i, quan l'haguem integrada, anem afeginthi oli fins que tot plegat tingui la textura de salsa,

Preparem el plat. Cal rentar i tallar l'escarola, desfer una mica més el bacallà i tallar les anxoves petites. Ho mesclem tot i amanim amb la salsa. El plat guanya si el deixem un parell  d'hores a la nevera.Deixeu que el plat agafi gust un parell d'hores a la nevera.

Notes
Segurament els entesos trobaran que la salsa ha de ser una mica diferent, però...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada