dimarts, 3 de març del 2015

Risotto de carbassa i pernil

Ingredients
350 g d'arròs
3/4 de litre de brou de pollastre
1 ceba picada
1 kg de carbassa tallada a daus
100 g de pernil salat tallat en encenalls
50 g de formatge parmesà en pols
Sal, pebre, un bri de safrà, un gotet de vermut blanc

Preparació
Poseu una mica d'oli a la cassola i ofegueu la ceba sense deixar que agafi color. Mentrestant, escalfeu el brou amb el safrà. Afegiu la carbassa a la cassola i li feu unes voltes; immediatament, l'arròs i també li feu unes voltes i finalment, el got de vermut i deixeu que redueixi. Ara es tracta d'anar afegint-hi el brou a cullerots. Abans d'abocar-hi un cullerot, cal esperar que l'arròs es begui el que ja hi heu posat. Si fa no fa, això dura uns vint minuts. L'arròs ha de quedar al dente i cremós. Quan ja ho tenim. hi afegim el pernil, remenem i acabem amb el formatge. Abans de servir salpebreu al gust.

Notes
Podeu guarnir el plat amb uns encenalls de parmesà i unes làmines de tòfona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada