dimarts, 3 de febrer del 2015

Cake de xoriç i formatge

Ingredients
3 ous
150 g de farina
1 bossa de llevat
10 cl d'oli de gira-sol
5 cl de cervesa
12,5 cl de llet
100 g de gruyère ratllat
150 g de xoriç
100 g de formatge de vaca tendre (tetilla, per exemple)
Sal, pebre i mitja cullerada de cafè de comí en pols

Preparació
Preescalfem el forn a 180º
Mesclem els ous, la farina i el llevat. Després, hi incorporem a poc a poc l'oli, la cervesa, la llet calenta, la sal i el pebre, i el gruyère. Ho mesclem tot i, en acabat, incorporem el xoriç tallat a rodanxes (millor si no és massa ample).
Tallem el formatge a daus petits i el removem en un plat on hem posat el comí en pols perquè s'hi enganxi.
Aboquem la mescla en un motlle no greixat i posem per sobre els daus de formatge. Enfornem 45 minuts.

Notes
Si deixem reposar la massa una mitja hora abans d'enfornar-la, ens quedarà molt millor.
El formatge de la recepta original era Maroilles que, evidentment, no tenia a casa. Amb tetilla ha quedat prou bé. Podríem provar a fer el cake amb raclette o un altre formatge tou i gustós.
Vaig posar un xoriç fumat (que estava molt bo) i que vaig comprar a Xesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada