dijous, 28 de gener del 2021

Llom rostit a la cassola


Ingredients
Llom de porc
3 pastanagues
1 ceba
3 grans d'all sencers
Oli, sal, pebre negre, orenga, un canó de canyella i llorer
1 copa de vi ranci
1 got gros de brou o d'aigua

Preparació
Escampem sal, pebre negre, pebre vermell i orenga per damunt del llom i l'enrossim en oli ben calent. Mentrestant, tallem la pastanaga a rodanxes primes i la ceba, a mitges llunes. Quan el llom ja tingui color, afegim a la cassola la pastanaga, la ceba i els grans d'all, i abaixem el foc. Deixem que s'estovin amb la cassola tapada. Quan tinguem llestes les verdures, hi afegim la fulla de llorer, la canyella i el vi. Apugem el foc, remenem i deixem la cassola destapada perquè s'evapori l'alcohol. Ara, afegim el brou a la cassola, remenem, abaixem el foc, tapem i deixem que bulli tot plegat entre quinze i vint minuts.

Ja tenim el plat llest, només ens queda preparar la salsa. Retirem el llorer i la canyella i triturem el suc (reserveu una mica de líquid per poder deixar la salsa amb una textura interessant).

Nota
Recordeu que si heu preparat el plat amb antelació, és millor no tallar el llom i, quan toqui servir-lo, l'escalfem a la cassola amb la salsa. Si el tenim tallat i l'escalfem al microones, el ressecarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada