dilluns, 18 de gener del 2021

Patates adobades


Ingredients
8 patates
4 grans d'all
1 culleradeta de pebre vermell
125 ml d'aigua
50 ml de vinagre
Sal i oli.

Preparació
Pelem les patates i les tallem a rodanxes d'aproximadament mig centímetre. Les reservem en aigua. Quan tinguem totes les patates pelades, les rentarem tants cops com calgui fins que l'aigua deixi de sortir tèrbola.

Ara, les eixuguem i les posem a fregir en una paella amb l'oli que les cobreixi per no haver-les de tocar gaire. Les fregim a poc a poc per poder-les controlar. Quna tinguem llesta cada tanda, les reservem en una safata amb paper absorbent. En acabat, apaguem el foc i retirem gairebé tot l'oli de la paella.

Ara, preparem l'adob. Posem en el morter el pa sec (o torrat, o fregit), l'all, el pebre vermell una mica de sal i el julivert i ho matxuquem tot. En acabat, hi afegim el vinagre i remenem. Ara, aboquem l'adob a la paella. remenem una mica perquè es mescli tot bé, encenem el foc i, quan l'adob estigui calent, hi aboquem amb cura les patates i les salem. Es tracta de sacsejar la paella per tal que les patates consumeixin l'adob. Quan ja no en quedi, les podem servir.

Notes
A casa no els va agradar massa (van dir que estaven massa avinagrades).

Representa que és una recepta molt d'Andalusia; en diuen "Patatas en adobillo". Miraré de rebaixar el vinagre (o canviar-lo per vi) a veure si la cosa millora.

Vaig fer servir oli de girasol perquè vaig pensar que làdob ja aportaria prou gust al plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada