dimarts, 6 d’agost del 2024

Carabassons farcits amb mató

Ingredients
Carabassons
1 ceba
2 grans d'all
250 g de mató
Fruita seca picada no massa petita, que la trobem
Sal, pebre, oli, herbes de Provença, formatge per gratinar

Preparació
Buidem els carabassons deixant prou gruix de pell perquè no es desfacin en cuinar-los. Piquem la polpa ben petita i la reservem. Les "barquetes" les salpebrem, les posem en una safata untada amb oli i les enfornem a 200º 15 minuts.

Mentrestant, tallem la ceba ben petita i la posem a estovar en una paella fins que estigui transparent. En acabat, hi afegim els alls ben picats i, passats uns minuts, la polpa dels carabassons. Anar fent dins que tot quedi ben tou i lligat. Ara, hi afegim les herbes i,quan s'integrin, el mató. A poc a poc i fent voltes. Quan la mescla faci bona pinta, hi afegim la fruita seca.

Quan les "barquetes" s'hagin refredat, les omplim amb la mescla, cobrim amb formatge ratllat i posem a gratinar tot plegat uns cinc minuts.

Notes
Suposo que els carabassons es poden buidar sense bullir-los i així la pell no queda tan tova, però no hi vaig pensar abans...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada