dijous, 29 d’agost del 2024

Rap a la gallega

Ingredients
Rap (a rodanxes o a nuggets)
4 patates grosses
1 cabeça d'alls
1 ceba
2 cullerades de pebre (dolç i picant a gustos)
Un terç de got de vinagre
Oli, sal, julivert

Preparació
Netegem i assequem el rap i preparem una picada amb l'all (cinc grans, aprox) i el julivert. En acabat, hi afegim un bon raig d'oli d'oliva (ha de servir per adobar el rap). Adobem el rap amb la picada i el deixem que agafi gust (mentre preparem la resta del plat ja farà el fet).

Pelem i tallem les patates a rodanxes gruixudes; pelem i tallem la ceba per la meitat i ho posem tot plegat a daurar en una olla (ens hi ha de cabre el rap, després) amb un raig d'oli. Quan les patates tinguin color, les cobrim (una mica de més) d'aigua, les salem i les deixem bullir perquè s'estovin (un quart, una mica més). Quan les patates estiguin llestes, podem treure de l'olla la ceba (l'hem posada per donar gust, però si us agrada...) i hi afegim el rap i l'adob. Rectifiquem de sal, si cal, i deixem que es faci cinc minuts (o una mica, no gaire, més). En acabat, colem la mescla i posem les patates i el rap en la safata de servir.

Ara ve la part perillosa. Posem a daurar sis (o més, va a gustos) grans d'all laminats en una paella amb oli. Quan l'all tingui el daurat que ens faci el pes, apaguem el foc i hi afegim el pebre vermell. Remenem i afegim a la paella el vinagre. Alerta, reacciona! En tenir el foc apagat la cosa no serà tan bèstia, però esquitxa i fa un munt de vapor que no conve respirar.. Remenem i repartim la salsa per sobre del rap i les patates i ho guarnim tot plegat amb julivert cisellat i escates de sal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada