Els darrers minuts de forn |
Dues pastes de full
50 g de mantega estovada
75 g de sucre
100 g d'ametlla en pols
1 ou
1 rovell d'ou per pintar el pastís
1 gota d'extracte d'ametlla
1 fava
Preparació
En un bol barregem amb ganes l'ou, el sucre, la mantega, l'ametlla en pols i l'estracte d'ametlla.
Posem el forn a esclafar a 210º (escalfor a sota) i, mentrestant, estenem una de les pastes de full sobre la placa del forn i la punxem amb una forquilla perquè no li surtir butllofes. Estenem la preparació sobre la pasta de full deixant un parell de dits lliures al voltant (per poder enganxar les dues tapes) que mullarem una mica en acabat.
Abans de posar la tapa superior del pastís, hem de col·locar-hi la fava.
Ara, es tracta de posar la tapa amb atenció perquè coincideixin els marges i enganxar les dues tapes fent pressió amb una forquilla.
Abans d'enfornar la galette, la decorarem. Hem de fer línies diagonals amb un ganivet afilat (no travessem la pasta de full; només la marquem) i en algunes de les interseccions, farem un forat perquè no es facin butllofes. En acabat, la pintem amb el rovell batut amb una mica d'aigua, i ja ho tindríem.
Notes
No he trobat l'estracte d'ametlla. Seguiré buscant. Aquesta vegada vaig tirar un sarrupet de rom a la mescla del farciment. Potser Amaretto faria el fet...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada