dimarts, 7 de gener del 2025

LLom de porc farcit al forn

Ingredients
Llom de porc
Les coses per farcir-lo
Verdures per acompanyar-lo
Conyac, sal, pebre, oli

Preparació
Podem farcir el llom o comprar-lo farcit. Per farcir-lo, cal obrir-lo com si fos un llibre amb dos talls tot al llarg de la peça i col·locar en l'espai que hem generat pernil, formatge, pebrots, prunes... En acabat, el lliguem.
Salpebrem la peça i la posem a daurar en una cassola que pugui anar al forn. Quan ja tingui color, tirem un raig de conyac (sense l'extractor!) i deixem que perdi l'alcohol una estona. Després posem al voltant de la peça les verdures que ens sembli oportú: pastanagues, porros, ceba, pebrots... Tapem i al forn (que tindrem a 200º).
Aquest plat demana uns 30 minuts de forn i a mitja cocció hem de girar el llom.
Quan acabem del forn, treiem el llom i el deslliguem i tornem a posar la cassola al foc destapada perquè el suc es faci una mica espés.

Notes
No recordo on vaig llegir que aquestes peces lligades s'han de tallar quan ja estan fredes perquè no es desmuntintan f'acilment.

He fet un altre llom farcit (aquest cop l'he comprat farcit) i l'he cuinat a baixa temperratura (160º). Com que es fa a poca temperatura, no cal lligar-lo perquè no es deforma gaire. Costa ben bñe una hora i un quart de forn. Es tracta de salpebrar-lo, posar-hi pebre vermell i omplir la safata on l'enfornarem amb aigua i vi fins a mitja alçada del llom (una d'aigua - tres de vi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada