Llom de porc
Les coses per farcir-lo
Verdures per acompanyar-lo
Conyac, sal, pebre, oli
Preparació
Podem farcir el llom o comprar-lo farcit. Per farcir-lo, cal obrir-lo com si fos un llibre amb dos talls tot al llarg de la peça i col·locar en l'espai que hem generat pernil, formatge, pebrots, prunes... En acabat, el lliguem.
Salpebrem la peça i la posem a daurar en una cassola que pugui anar al forn. Quan ja tingui color, tirem un raig de conyac (sense l'extractor!) i deixem que perdi l'alcohol una estona. Després posem al voltant de la peça les verdures que ens sembli oportú: pastanagues, porros, ceba, pebrots... Tapem i al forn (que tindrem a 200º).
Aquest plat demana uns 30 minuts de forn i a mitja cocció hem de girar el llom.
Quan acabem del forn, treiem el llom i el deslliguem i tornem a posar la cassola al foc destapada perquè el suc es faci una mica espés.
Notes
No recordo on vaig llegir que aquestes peces lligades s'han de tallar quan ja estan fredes perquè no es desmuntintan f'acilment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada